Què és l' Embaràs i part musical?


La musicoteràpia consisteix en l’ús de la música i el so com a mitjà d’expressió i eina de treball per tal de possibilitar canvis positius en les persones i així millorar la qualitat de vida.


L’embaràs suposa un canvi per a la dona, no només a nivell físic, sinó també a nivell emocional, mental i espiritual. La musicoteràpia s’encarrega d’anivellar aquestes quatre esferes de l’embaràs donant eines a les mares perquè tant l’embaràs, com el part i la posterior criança es puguin viure d’una manera més harmònica i estable.

La musicoteràpia pot ser de gran ajuda en aquesta etapa de la vida, ja que té un enfocament emocional que no tenen en compte altres disciplines. Ajuda a millorar la qualitat de l'embaràs i el part, així com la qualitat de vida del nadó, estimulant-lo i enfortint el vincle entre mare-pare i nadó. 

Embaràs i part musical és un projecte que neix amb la intenció de fer arribar els beneficis de la musicoteràpia a dones que es troben en procés de gestació i les seves famílies. Brinda la oportunitat de sentir, viure i gaudir l'embaràs de la mà d'una experiència musical agradable, alliberadora i plenament efectiva

A QUI VA DIRIGIT?

A mares embarassades i/o parelles que vulguin estimular i connectar-se amb el seu nadó abans de néixer enfortint el vincle i la comunicació per mitjà de la música, millorant el seu benestar i preparant-se per al part d'una manera natural, plaent i efectiva. No cal tenir coneixements musicals previs i es pot començar en qualsevol setmana de gestació.

QUINES TÈCNIQUES S'UTILITZEN?

Embaràs i part musical fonamenta el seu treball en el mètode Mami Sounds de Musicoterapia Focal Obstètrica de Gabriel F. Federico posant en pràctica gran part de les seves tècniques complementades per altres influències, entre elles el Cant Prenatal creat per M.Luise Aucher. Aquestes en són les més emprades:

-Cançó de benvinguda per al nadó
-Relaxació a través del moviment
-Visualització creativa amb música
-Improvisació dirigida (amb instruments musicals)
-Bany sonor i massatge vibracional
-Treball de respiració i veu
-Cant prenatal 


QUINES MODALITATS OFEREIX?

-Taller grupal d'Embaràs Musical
-Taller grupal de Musicoteràpia i Dansa del Ventre en l'embaràs
-Sessions individuals d'Embaràs i Part Musical